Na sjednici Nastavničkog vijeća JU Mješovita srednja škola Živinice, održanoj 27.5.2020. godine, za učenika generacije naše škole za školsku 2019/2020. Godinu, izabran je učenik IV el1 razreda, Adem Musić.

 Adem je rođen 17.03.2001.godine u Tuzli. Osnovnu školu je završio u Stuparima, a tokom školovanja u MSŠ Živinice, elektoehničkoj školi, je imao kontinuirano odličan uspjeh i trudio se da na najbolji način izvršava svoje obaveze, da postiže uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, učestvuje u humanitarnim akcijama i da pomogne izgradnji svoje zajednice. Sve ovo, Adem je ostvarivao vrlo uspješno.

Tokom školovanja bio je član mnogih sekcija u svojoj struci, gdje je postigao zapažene rezultate, te član dramske sekcije, razvojnog tima škole.

Adem je aktivno učestvovao u kulturno-umjetničkim aktivnostima u sklopu dramske sekcije gdje je bio glumac i autor teksta predstave Hotel California, koja je imala ukupno 8 nastupa od kojih su 4 nastupa bila humanitarnog karaktera.

Godine 2019.-2020. bio član odbora Omladinske banke Živinice, nevladine organizacije koja je u koordinaciji sa Fondacijom tuzlanske zajednice i bavi se, uključujući mlade, finansiranjem i podrškom projekata za dobrobit zajednice, odsluživši jednogodišnji mandat.

Nastojao je da uspostavim dobre međusobne odnose sa profesorima i kolegama tako što sam im nesebično pomagao naročito u školskim aktivnostima, a i u svakom drugom smislu.

Za sve navedeno, Ademu se kolektiv naše škole zahvaljuje i želi mu sreću i uspjeh u budućem obrazovanju. Ne sumnjamo da će Adem biti uspješan i još više rasti šta god da odabere za svoje buduće zanimanje.

A šta Adem želi poručiti svojim kolegama, prijateljima, profesorima, menadžmentu škole i zajednici općenito, pročitajte u nastavku:

„Dragi roditelji, profesori i kolege učenici,

Čast mi je da vam se mogu obratiti kao najbolji učenik u svojoj generaciji. Hvala vam što ste bili uz mene nesebično mi pomažući da prevaziđem sve prepreke i poteškoće na ovom putu. Hvala vam  što ste prepoznali vrijednost i potencijal u meni. Nadam se da ćete me pamtiti, prvenstveno kao dobrog mladog čovjeka i prijatelja, a tek onda kao učenika generacije.

Veliko hvala mojim roditeljima što su bili moja najveća moralna, materijalna i svaka druga podrška na putu mog kolebanja.

Hvala profesorima koji su mi prenosili znanje, ohrabrivali me i bili moj najveći uzor.

Hvala mojim kolegama iz cijele generacije, a naročito mom razredu i iskrenim prijateljima koji su sve ovo prošli sa mnom i ostavili mi mnoge lijepe uspomene i olakšali taj trnoviti put svojim šalama i razumijevanjem.

Sad kad zatvaramo jedno poglavlje u našem životu nadam se da ćemo sa sobom ponijeti kofer  lijepih uspomena i da ćemo se jedni drugima iznova vraćati, da ćemo se prepoznati kad se sretnemo.

Nastojimo da budemo učenici čitavog života, jer znanja nikad dosta, a život nam nudi bezbroj lekcija o kojima nećemo moći nigdje čitati, jer ih moramo prvo proživjeti.

Ne osvrćite se na one koji ne vjeruju u vas, koji vas omalovažavaju, umanjuju vaš trud i zalaganje; vjerujte u sebe jer sebi trebate jaki da biste prešli svaku prepreku.

Živite svoje snove i nemojte nikad odustajati; vi ste vaša najveća snaga.

Zbog vaših uspjeha nemojte se oholiti, svi smo mi samo kap vode u okeanu postojanja.

Ono što znamo je neuporedivo sa onim što nikada nećemo saznati. Okružite se ljudima sa pozitivnim stavom prema životu, ljudima sa idejama.

Imajte hrabrosti da se služite vlastitim razumom.

Hvala vam!

Adem Musić

Učenik generacije JU  Mješovita srednja škola Živinice za školsku 2019/2020. godinu“

Dalje su navedeni rezultati koje je Adem ostvario u razdoblju od drugog do četvrtog razreda:

 • Prvo  mjesto na izložbi radova (Festival rada srednjih stručnih i tehničkih škola Bosne i Hercegovine, Bužim) školske 2018/2019.godine,
 • Nagradu za kolektivnu igru  predstave „Hotel California“ u kategoriji srednjih škola (Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, Konjic) školske 2018/2019.godine,
 • Nagradu za autorski tekst predstave „Hotel California“ u kategoriji srednjih škola (Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, Konjic) školske 2018/2019.godine,
 • Nagrada za najbolji tekst predstave „Hotel California“ (Festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine, Živinice) školske 2018/2019.godine,
 • Četvrto  mjesto iz oblasti Elektroničar – mehaničar (Festival rada srednjih i tehničkih stručnih škola Bosne i Hercegovine, Bužim) školske 2018/2019.godine,
 • Peto mjesto iz oblasti Elektroničar – Mehaničar (Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine, Zenica) školske 2017/2018.godine,
 • Priznanje  za učešće na 5. takmičenju „Sira, životopis Muhammeda, a.s.“ u Živinicama školske 2017/2018.godine,
 • Certifikat  za učešće u regionalnom projektu „TEHNIK SCIENCE“ školske 2018/2019.godine,
 • Priznanje  „Živinički šampion znanja 2019“ – za odlične rezultate postignute u školskoj 2018/2019. Godini,
 • Četvrto  mjesto u kategoriji juniora na federalnom takmičenju iz sportskog streljaštva na u Travniku 2019. godine,
 • Prvo mjesto na igrama povodom dana grada Živinice u Živinicama 2019.godine,
 • Četvrto mjesto na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine 2019. godine u streljaštvu,
 • Treće  mjesto na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine 2018. godine u streljaštvu,
 • Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji kao član ekipe SSK Konjuh na federalnom takmičenju u Travniku 2019. godine,
 • Drugo  mjesto u ekipnoj konkurenciji kao član ekipe SSK Konjuh na planini Igman  na federalnom memorijalnom turniru 2019. godine,
 • Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji kao član ekipe SSK Konjuh na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine 04.05.2019. godine,
 • Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji kao član ekipe SSK Konjuh na prvenstvu Federacije Bosne i hercegovine 06.10.2019. godine.