Tek nekoliko dana nakon regionalnog takmicenja SKILL SHOW odrzanog u Sarajevu i osvojenim zavidnim rezultatima, učenici drvne struke, stolari 3d1 i tapetari  2d2,  iako se blizi kraj prvog polugodišta ne posustaju kada je u  u pitanju sticanje novih iskustava i upotpunjavanje praktične nastave.
Dana 22.12.2016. godine zajedno sa svojim predmetnim nastavnicima Redzićem, i Bojagićem su posjetili nekada Živiničkog giganta Konjuh, koji se unatoč teškim vremenima nekako odupire i odrađuje zadate naloge.
Učenici su posjetili pogone i tehnološke cjeline kako bi svojim očima vidjeli tehnološke procese proizvodnje furnira i savijenog namještaja i drvne galanterije iste fabrike, takodje primarnu preradu drveta, gdje režu trupci suši drvo i hirdotermički obradjuje.
Naravno, nisu izostavili ni Fabriku elemenata gdje su vidjeli strojeve za  dužinsko širinskog spajanje elemenata, liniju za izradu parketa, poprečne i uzduzne kružne pile a poseban osvrt smo dali u Fabrici stolova i stolica, (krojenje štofa, šivenje, tapaciranje), gdje je zaokružena  tehnološka cjelina; od linije za obradu masiva, linije ploča, i po prvi put u živo vidjeli CNC strojeve, te lakirnicu, montazu i tapetariju.
Hvala Knjuhovcima kako mi to od milja kažemo na podršci i nadamo se još boljoj saradnji.
Detalje možete pogledati u video prilogu: