U srijedu, 18.5.2022. godine, u našoj školi je bio jako aktivan dan.

Naime, u jednom danu obilježili smo neliko važnih datuma.

Prvo su naši učenici, menadžment i nastavnici položili cvijeće na spomenik poginulim partizanima na Karauli i spomen obilježju poginulim šehidima i borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. – 95. godine, te kraj spomen biste narodnog heroja Nesiba Malkića, te učestvovali u svečanom defileu i svečanoj akademiji u Bosanskom kulturnom centru Živinice.

                             

Potom je u našoj školi organizovano svečano obilježavanje Dana škole. Za naše goste iz gradskih i kantonalnih institucija, naši učenici i profesori su pripremili zanimljiv program i obilježili ovaj značajan datum za našu školu.

U okviru obilježavanja Dana škole, dodijeljenje su i pohvale učenicima i profesorima koji su ostvarili značajan uspjeh na takmičenjima u tekućoj školskoj godini.

A kao završetak ove svečanosti, učenica IV mt2 razreda, Ajdina Jajić je proglašena učenicom generacije JU Mješovita srednja škola Živinice za školsku 2021/2022. godinu. Diplomu i nagradu, koju je obezbijedio menadžment škole, za ovaj izuzetan uspjeh, učenici su uručile Ivana Mijatović, ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK i Alisa Memić, šefica Odjeka za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK.

Istoga dana smo se svečanim defileom kroz Živinice i proslavom maturske večeri oprostili od još jedne generacije maturanata naše škole, o čemu ste već mogli čitati na našoj web stranici.