Danas se obilježava Svjetski dan šuma, tim povodom su naši učenici iz šumarske i drvoprerađivačke tehničke škole učestvuju u raznovrsnim aktivnostima.
20.3.2023. godine su u Planinarskoj kući “Vis” izveli prigodan program i zasadili 100 sadnica u Donje Poljice,u saradnji sa Javnim preduzećem “Šume TK”, a danas će učestvovati u obilježavanju Dana šuma u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.
U holu škole su nastavnici i učenici šumarske i drvoprerađivačke škole postavili izložbu, uz prateći film i prezentaciju. Pripremili su i brošure koje će biti podijeljene nastavnicima i učenicima u školi.
Šume imaju ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju siromaštva i postizanju održivog razvoja. Na nama je da ih zaštitimo, a ovogodišnji Svjetski dan šuma poziva na davanje, a ne samo uzimanje.
Ovogodišnji slogan obilježavanja Dana šuma glasi “ZDRAVE ŠUME ZA ZDRAVE LJUDE”. Njime se želi istaknuti kako šume održavaju sve aspekte našeg zdravlja, od pročišćavanja zraka i vode do osiguranja hrane, lijekova i prihoda.