Povodom 22. aprila  koji se obilježava kao Dan planete Zemlje, naši učenici i nastavnici su organizovali niz aktivnosti posvećenih planeti Zemlji i mjesecu aprilu kao mjesecu čistoće.

U četvrtak, 18. aprila 2019. godine, učenici 2št i članovi ekološke sekcije naše škole su učestvovali u akciji sadnje drveća koja je realizovana na području GJ Oskova, općina Banovići.  Akcija je organizovana u saradnji sa JP TK Šume. Tom prilikom zasađeno je oko 1000 sadnica kontejnerskog tipa.

Općina Živinice je 19. aprila organizovala  akciju čišćenja svih javnih površina i uređenja  zelenih površina. Akciju čišćenja organizovale općinske službe u saradnji sa javnim preduzećima i ustanovama, osnovnim i srednjim školama i pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine. I naši učenici i nastavnici su dali svoj doprinos očistivši jedan dio našeg grada i uređivanjem školskog dvorišta.

Aktivnosti na obilježavanju Dana planete Zemlje su nastavljene. Danas  22. aprila,  organizovan je prigodan program u kojem  su učestvovali naši učenici i učenici Javne ustanove  Osnovna škola  Đurđevik i  Javne ustanove Dječije obdanište Živinice koji su danas posjetili našu školu. Izvođenju programa posvećenog mjesecu čistoće i planeti Zemlji prisustvovao je i predstavnik Općine Živinice Said Čerkezović, koji se i obratio prisutinim učenicima i nastavnicima.