Međunarodni dan sreće godišnji je događaj koji organizuju Ujedinjeni narodi kako bi promovisali ideju da je osjećaj sreće globalno ljudsko pravo. Međunarodni dan sreće obilježava se svake godine 20. marta.

U JU Mješovita srednja skola Živinice, učenici I razreda frizerske struke sa nastavnicom praktične nastave Hismom Jagodić su obilježili Dan sreće realizacijom radionice pod nazivom ,,Frizuru molim” . Usrećili su učenike naše škole iz medicinske i poljoprivredne struke sa frizurama, dali doprinos njihovoj sreći i zadovoljstvu pranjem kose, fen frizurama i laganim dnevnim frizurama – pletenicama koje su uvijek u trendu na frizerskoj sceni. Učenici su napravili kutiju sreće koja je postavljena u holu škole i u nju učenici mogu napisati poruku, stih ili poželjeti lijepu želju svom drugu ili drugarici sa potpisom ili anonimno, te ih i na taj način usrećiti. Uskoro nam slijedi i otvaranje kutije i dostavljanje “pošte” učenicima kojima je određena poruka i namjenjena.

Nakon ovog dana, zaključili smo da je sreća u druženju, malim stvarima i gestama koje činima drugima i koje doživljavamo od srugih i da je sreća najveća kada se dijeli.