Dana 24.5.2021. godine, održano je online Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika, u organizaciji međunarodne škole Richmond Park International, preko platforme Zoom i Google Forms. Ispred naše škole, učestvovali su učenici koji su se plasirali na kantonalno takmičenje uspjehom na školskom takmičenju od 10.5.2021. godine: Kemija Aljić (1mt1), Ajdin Butković (2mt2) i Aldin Mustafić (3mt1). Takmičenje je održano u kabinetu informatike u JU MSŠ Živinice, uz poštivanje epidemioloških mjera, uz svesrdnu pomoć profesora informatike Midhata Umihanića.

Naši učenici su na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika ostvarili više nego odličan rezultat. U kategoriji prvih razreda tehničkih i umjetničkih škola, učenica Kemija Aljić osvojila je 79 od ukupno 100 bodova, što je četvrti najbolji rezultat. U kategoriji drugih razreda tehničkih i umjetničkih škola, učenik Ajdin Butković osvojio je šesto mjesto sa ukupno 69 od 100 bodova. U kategoriji trećih razreda srednjih i umjetničkih škola, učenik Aldin Mustafić osvojio je drugo mjesto, sa osvojenih 81 od 100 bodova, sa samo četiri boda zaostatka za prvoplasiranim.

Svim učenicima čestitamo, kao i njihovim mentoricama Ilvani Kijametović Kitić, Seniji Jagodić i Meli Čeliković i želimo im puno uspjeha u budućnosti.