U prostorijama JU MSŠ “Živinice” u Živinicama 30.03.2019. godine održava   se 24. kantonalno takmičenje iz fizike. Na kantonalnom takmičenju prijavile su se 24 škole, 101 takmičar i 36 mentora nastavnika.

Učenici su se takmičili u tri kategorije (oblasti) i to:

  1. Elektromagnetizam, oscilacije i talasi,
  2. Mehanika i termodinamika,
  3. Optika i atomska fizika.

Naša škola kao domaćin ovog takmičenja je bila organizator kantonalnih takmičenja i iz drugih predemta u ranijem periodu u saradnji za pedagoškim zavodom Tuzla. U ime učenika i radnika naše škole pozdravljamo naše drage goste u nadi da će druženje pobijediti.

Sa učenicima su organizovano doputovali i nastavnici mentori i pratioci.Takmičarske zadatke je po kategorijama donio je stručni savjetnik za obrazovanje u Pedagoškom zavodu, prof Denis Suljendić. Na samom početku je održano svečano otvaranje na kojem su se obratili direktor škole Glavić Rmiz, prof. Cjelokupna organizacija i realizacija takmičenja bila je uredno provedena a mladi su iskoristili još jednom priliku da upoznaju nove prijatelje te razmjene nova znanja iz fizike Prisutnima se obratio i savjetnik u PZ Tuzla koji je takmičarima zaželio uspjeh i dobre rezultate na testiranju, a svim nastavnicima i školi -domaćinu se zahvalio za uloženi trud i rad. Najuspješniji su nagrađeni diplomama dok su svi učesnici dobili zahvalnice za učešće na XXIV Kantonalnom takmičenju iz fizike  srednjih škola TK.

Bilten sa kantonalnog takmičenja kao i rezultate možete pogledati na linku ispod:

Bilten kantonalno takmičenje fizika 2019 final