7.6.2022. godine u prostorijama naše škole održan je okrugli sto “Predstavljanje rezultata mapiranja IKT resursa u osnovnim i srednjim školama –perspektive i izazovi˝, koji je organizovalo Ministarstvo obrazovanja i nauke TK. Okruglom stolu su prisustvovali Rownak Khan, šefica predstavništva UNICEF-a u BiH,   dr. sci. Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, predstavnici USAID BiH, predstavnici obrazovnih ustanova sa područja TK i nevladinih organizacija.

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, UNICEF BiH i USAID BiH su u proteklom periodu uradili mapiranje svih osnovnih i srednjih škola u BiH, kako bi utvrdili koliko su škole opremljenje informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, te su na ovom okruglom stolu predstavili rezultate istraživanja.

Istraživanje je pokazalo da 108 škola na području Tuzlanskog kantona, nema internet konekciju. Podaci za našu školu govore da, iako još uvijek ispod prosjeka evropskih zemalja, naša škola je jedna od bolje opremljenih informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

Na kraju okruglog stola, predstavnici UNICEF-a i USAID-a su direktoru naše škole, Osmanu Havušiću uručili donaciju od 6 laptopa, koji će sigurno poboljšati kvalitet nastave u našoj školi.

Ponosni smo što smo u našoj školi imali priliku biti domaćini okruglog stola i nadamo se češćoj saradnji na ovakvim aktivnostima.