Jučer je i praktično započeta realizacija projekta „Za ljepšu školu i ljepši moj grad“, koji se realizira u partnerstvu sa Fondacijom Tuzlanske zajednice, koja finansira i podržava projekat putem fonda „Volim svoj grad“.

U saradnji sa našim partnerom iz lokalne zajednice „SRD ZEFISS“ vlasnika Sevludina Zahirovića iz Živinica, izvršen je iskop površinskog sloja, površina za zasad biljaka, njegovo prekopavanje, vađenje panjeva i korijenja drvenastih odsječenih biljaka, iskop drvenastih biljaka koje se presađuju na dreuge lokacije.

Nakon početnih radova, Aktiv poljoprivredne struke naše škole će nastaviti u kontinuitetu radove na uređenju i pripremi površina, nabavci biljaka, njihovom zasadu, kako bi kompletne zelene površine u dvorištu škole, u njenom ulazu iz Ul. Alije Izetbegovića,  poprimile sasvim novi, puno ljepši izgled, koji će biti ogledalo naše škole i našeg grada.

U realizaciji projekta „Za ljepšu školu i ljepši moj grad“ učestvuje Aktiv poljoprivne struke JU Mješovita srednja škola Živinice i učenici poljoprivredne struke naše škole.