Danas je počeo prvi upisni rok za upis učenika u I razred naše škole za školsku 2020/2021. godinu.

Zanimanja i zvanja koja su učenicima na raspolaganju ove godine su: mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje, tehničar elektroenergetike, poljoprivedni tehničar, medicinska sestra – tehničar, šumarski tehničar, zavarivač, električar, automehaničar, cvjećar – vrtlar, stolar, tapetar, frizer – vlasuljar.

Prvi upisnik rok će trajati od 8. do 12.6.2020. godine u periodu od 8.00 do 14.00 sati, u prostorijama škole. Drugi upisni rok će trajati od 15. do 19.6.2020. godine za tehničke škole, a od 15. do 22.6.2020. godine za stručne škole.

Za prijavu na koknurs za upis u prvi razred naše škole dužni ste dostaviti:

  • zahtjev za upis (obrazac koji ćete dobiti i popuniti u školi),
  • izvod iz matične knjige rođenih,
  • svjedodžbu o završenom IX razredu devetogodišnje osnovne škole i list profesionalne orijentacije (original),
  • uvjerenje o uspjehu u VI, VII i VIII razredu devetogodišnje osnovne škole (original),
  • drugu relevantnu dokumentaciju u skladu sa Pravilnikom o kriterijima za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

U prilogu možete pronaći kompletan tekst Konkursa/ Natječaja za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Tuzlanskog kantona za školsku 2020/2021. godinu, kao i plan upisa zanimanja i zvanja za JU Mješovita srednja škola Živinice za školsku 2020/2021. godinu.

NAPOMENA: Molimo sve učenike i njihove roditelje da pri dolasku na upis poštuju sve propisane epidemiološke mjere (korištenje zaštitne maske i održavanje rastojanja među osobama).

Svim učenicima koji su za svoje dalje školovanje odabrali našu školu želimo sreću pri upisu i dobro nam došli!

dav