Godišnjim planom rada školskog sportskog društva JU Mješovite srednje škole Živinice, planirana su i realizovana sportska školska takmičenja za školsku 2022/2023 godinu.

23.3. 2023.godine, u fiskulturnoj Sali JU Mješovite srednje škole Živinice održano je gradsko takmičenje u odbojci . Učešće na takmičenju su uzele odbojkaške sekcije JU Mješovita srednja škola Živinice i JU Gimnazija Živinice. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji, a u obje konkurencije pobjedu su odnijele ekipe JU Gimnazija Živinice.

       

29.3. 2023.godine, u fiskulturnoj Sali JU Mješovite srednje škole Živinice održano je gradsko takmičenje u košarci . Učešće na takmičenju su uzele košarkaške sekcije JU Mješovita srednja škola Živinice i JU Gimnazija Živinice. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji pobijedila je ekipa JU Gimnazija Živinice, dok u ženskoj konkurenciji JU Gimnazija nije imala prijavljenu žensku košarkašku ekipu i rezultat je registrovan u korist ženske košarkaške ekipe JU Mješovita srednje škole Živinice.

       

5.4. 2023.godine. u sportskoj gradskoj dvorani Grada Živinice održano je gradsko takmičenje u nogometu za dječake. Učešće na takmičenju su uzele nogometne sekcije JU Mješovita srednja škola Živinice i JU Gimnazija Živinice. Ekipa JU Mješovite srednje škole Živinice slavila je ubjedljivim rezultatom 9:0. Za potrebe takmičenja angažovan je nogometni sudija prof.Arnel Smajlović.

       

Pored navedenih održano je i atletsko takmičenje, 26.4.2023. godine. Učešće na takmičenju su uzeli učenici JU Mješovita srednja škola Živinice i JU Gimnazija Živinice.

Učenici naše škole su zauzeli sljedeća mjesta:

– Asja Ljuljanaj – I mjesto na 100 m;

– Amina Smajić – II mjesto na 100 m;

– Kenan Šarac – II mjesto na 100 m;

– Nadira Hodžić – III mjesto na 400 m;

– Kenan Šarac – I mjesto na 400 m;

– Ermin Atanović – II mjesto na 400 m;

– Asja Ljuljanaj – II mjesto u skoku u dalj;

– Kenan Šarac – I mjesto u skoku u dalj;

– Fatmira Nukić – I mjesto u bacanju kugle;

– Mirnes Sulejmanović – I mjesto u bacanju kugle;

– ekipe naše škole – II mjesto u štafeti 4 x 100 m i u ženskoj i u muškoj kategoriji.

           

17.05. 2023.godine. u fiskulturnoj Sali JU Mješovite srednje škole Živinice održano je gradsko takmičenje u stonom tenisu. Učešće na takmičenju su uzele stonoteniske sekcije JU Mješovita srednja škola Živinice i JU Gimnazija Živinice. Takmičenje je održano na način da 4 najbolja učesnika sekcije odigraju turnir kup sistemom sa poludiktiranim izvlačenjem.

Rezultati /poredak turnira:

  1. Mujić Faruk – JU Mješovita srednja škola Živinice
  2. Kuduzović Almedin -JU Mješovita srednja škola Živinice
  3. Čičkušić Hamza – JU Mješovita srednja škola Živinice
  4. Krivalić Anadin – JU Mješovita srednja škola Živinice
  5. Brčaninović Kiram – JU Gimnazija Živinice
  6. Srabović Vedad – JU Gimnazija Živinice
  7. Brčaninović Tarik – JU Gimnazija Živinice
  8. Berbić Ibrahim – JU Gimnazija Živinice

Ukupni pobjednik je stonoteniska sekcija JU Mješovite srednje škole Živinice.