Takmičenje u spelovanju  pod nazivom   „Spelling Bee“  organizuje američka ambasada  u Sarajevu na tri nivoa: školski, regionalni i nacionalni (School/ Regional and National  Spelling Bee) i to za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola.

Dana 12. marta 2018. godine sa početkom u 12,30 sati održano je školsko takmičenje u spelovanju za učenike prvih i drugih razreda naše škole u organizaciji Aktiva jezika – profesora engleskog jezika. Na takmičenje se prijavilo 14 učenika a učestvovalo je 13. Jedna učenica se nije pojavila na takmičenju.

Učenici koji su se takmičili su: Bajrić Ajla (1mt1), Trakić Muhamed (1mt1), Tulumović Ademir (1mt2), Kalajevac Emina (1mt2), Babić Vedran (1el1), Zehić Eldar (1el1), Sarajlić Lejla (1el1), Šabanović Hamza (2d1), Jamaković Amil (2p1), Trumić Deni (2m1), Kasumović Azemina (2mt1), Selić Elnur (2mt2) i Aljić Emina (2mt2).

Prva tri mjesta su zauzeli: Selić Elnur, Šabanović Hamza i Aljić Emina.

Prva dva učenika će predstavljati našu školu na regionalnom takmičenju u Tuzli koje će se održati  u aprilu 2018. godine.

Pobjednicima čestitamo i želimo im odličan plasman na regionalnom takmičenju. Ostalim učenicima se zahvaljujemo na učešću na takmičenju i pokazanom odličnom znanju.

Profesorice koje su organizovale i sprovele takmičenje su: Adnana Aščić, Mela Čeliković i Senija Jagodić.