Dana 11.4.2017. godine sa početkom u 13h u Američkom kutku Tuzla (American Corner Tuzla) održano je Regionalno takmičenje Spelling Bee – takmičenje u spelovanju/sricanju riječi. Takmičenje se sada već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Našu školu predstavljali su najbolji sa Školskog takmičenja održanog u martu: Džana Behlulović (IIfr1) i Benjamin Omerbegović (IImt3). Oboje su pokazali zavidan nivo znanja, u velikoj konkurenciji prošli kroz mnogo krugova samog spelovanja, a Džana je otišla korak dalje i – pobijedila.

Dakle, u nepuna 3 dana dvije medalje za MSŠ Živinice, zlatna i bronzana. Čestitamo!

Ekipu naše škole na takmičenju Spelling Bee predvodio je profesor engleskog jezika Danijal Berberović a velik doprinos u pripremi i odabiru učenika dala je i profesorica Ilvana Kijametović Kitić kao i ostali članovi Aktiva jezika.

Takmičenje u spelovanju zahtjeva dosta koncentracije, predznanja, poznavanja pisanja engleskih riječi (spelling), njihovog izgovora (pronunciation) koji često odstupa od ionako čudne engleske fonetike, njihovog značenja tj. prepoznavanja značenja riječi (meaning) kroz definiciju ili primjer u rečenici a sve to je potrebno ostvariti u veoma brzom tempu.

Džana Behlulović će predstavljati našu školu na Državnom takmičenju za Bosnu i Hercegovinu koje će biti održano u Sarajevu. Drugo mjesto osvojio je učenik Elektrotehničke škole Tuzla.20170411_14173320170411_125049 20170411_141613