Danas je 18. maj, Dan naše škole.

Svim učenicima, uposlenicima i svima koji našu školu vole želimo čestitati ovaj dan i poželjeti puno uspjeha i lijepih uspomena koje će ponijeti iz naše škole.

U prilogu s Vama rado dijelimo čestitku i crtež koji je našoj školi, povodom njenog rođendana, uputila naša učenica Azra Imamović:

“Škola je mjesto gdje sve počinje. Riznica najljepših uspomena. Škola je školjka. Ona bisere svoje čuva. Ti biseri su svi učenici. Škola je velika kuća čiji je temelj znanje, zidovi se na njemu podižu i na kraju se postavlja krov, kruna svakog maturanta. Nema nijednog djeteta koji se u njoj oslovljava drugačije do učenikom, učenicom. Kada jednog dana dobijemo zvanje, što god da budemo, nedostajati će nam da nas zovu učenikom. Najljepši period života provedemo u njoj. Zaista je istina ono “Najljepše je đačko doba.” Kad joj jednog dana budemo primorani okrenuti leđa i izaći teška srca, u potrazi za onim što smo zavoljeli u njoj. Zato trebamo cijeniti svaki trenutak ovdje, na mjestu gdje se ne samo odrasta i uči, već gdje se postaje ČOVJEK. Svim mojim profesoricama, profesorima i svim učenicima želim puno uspjeha u godinama koje dolaze. Mi ćemo se mijenjati, a JU Mješovita srednja škola Živinice će ostati jedna i jedina. Ostati će duboko u našim srcima, kao najljepša uspomena.

Sebično bi bilo da kažem da si samo moja. Zato, sretan ti rođendan draga naša školo.”
Možda je ilustracija koja prikazuje stablo i na otvorenom