Učenici frizerske struke naše škole, odjeljenja I fr1 i I fr2 sa razrednicma Hismom Jagodić i Vanesom Kamberović, su 15.11. 2023. godine,  posjetili firmu Frizerland u Vitezu.

Učenici su imali priliku u Centru za edukacije prisustvovat predavanju i upoznati se sa najnovijim preparatima na tržištu za sjajnu zdravu kosu od firme Farma Vita, sa njihovim djelovanjem, očuvanjem i poboljšanjem, kao i postupkom aplikacije preparata na kosu, da oporavljanjem strukture dlake poslije preparata za ispravljanje kose, kao i tretmanom Omniplex Smootih rekonstrukcija dlake za sdravu sjajnu kosu, gdje kosa za samo par minita dobije visoki sjaj. Edukatori su, također održali prezentaciju aplikacije keratina na kosu po tipu i stanju kose, što je bilo od velikog značaja za samo napredovanje učenika u struci. Imali su priliku, upoznati se sa priborom, alatom i preparatima na tržištu potrebnim za struku.

Poslije su učenici u prodajnom objektu kupili određene prizvode. Neki od učenika su dobili i poklone, a u toku predavanja su pažljivo slušali, pamtili i odgovarali na postavljena pitanja, što je domaćin nagradio sa pokonom za njegu kose. Naša škola je u znak zahvalnosti domaćinu uručila skromne poklone.

Cilj stručne ekskurzije je bio da se učenici upoznaju sa priborom, alatom i preparatima, najnovijom tehnologijom, te edukacija o primjeni istih na tržištu rada, kao i korištenje profesionalne terminologije u struci.
Zaključiti možemo da je posjeta bila uspješna, obje strane su se usaglasile da su djeca aktivna, komunikativna, sa puno znatiželje i interesovanja za struku. Dogovorena je i dalja saradnja sa firmom Frizerland koja će uzvratiti posjetu našoj školi.