Danas se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, pa je tim povodom u Mješovitoj srednjoj školi Živinice organizovano druženje sa pjesnikom Šabanom Fejzićem Šobijem, koji je nedavno promovisao svoju četvrtu knjigu pod nazivom Putnik. Profesorica bosanskog jezika Samira Ramić je predsatvila pjesnika i njegovo djelo, te se osvrnula na nedavnu promociju njegove nove knjige pjesama Putnik.

“Šaban Fejzić je, osim u Živinicama, svoju knjigu promovisao i na području Krajine, čest je gost radio i TV kuća, a uskoro će održati promociju u još nekim gradovima BiH. Učenici su bili zainteresovani i postavljali su pitanja autoru, na koje je on odgovarao i ta komunikacija između pjesnika i naših očenika bila je uspješna”, rekla je profesorica Ramić.

Sam autor Šaban Fejzić rado se odazvao pozivu na durženje sa učenicima i rekao nam je:

“Govorio sam im o pjesnicima i čitao pjesme od Hajana iz 14.stoljeća, pjesma se zove Hafiza i to im se mnogo dopalo. Pošto je Dan knjige približio sam im naše i svjetski poznate pisce i nobelovce, a čija se djela nalaze i u učeničkim čitankama. Zanimalo ih je kako nastaju moje  pjesme i šta me inspiriše! Primjetio sam da učenici imaju sklonosti ka pisanju, ali da ih je stid to priznati, te sam im predložio da svoje pjesme objavljuju u školskom listu, ali i drugim listovima koji izlaze kod nas na pjesičku tematiku”./Š.G./