Mješovita srednja škola Živinice već četiri godine proglašavana je za najbolju na području Tuzlanskog kantona. Za te uspjehe podjednako su zaslužni menadžment, prosvjetni radnici i učenici. Jedan od najuspješnijih učenika je maturant Elektro tehničke škole Mirza Tupkušić koji je proglašen i za učenika generacije.

Osnovno obrazovanje je završio u Prvoj osnovnoj školi Živinice i uskoro će postati tehničar elektroenergetike. Tokom srednjoškolskog obrazovanja u svim razredima je ostvario odličan uspjeh.Osim što je odličan učenik ima velike uspjehe na raznim takmičenjima iz svoje struke o čemu kaže;

“Najveći uspjeh tokom svog školovanja ostvario sam na državnom takmičenju, 10. Festivalu rada održanom u Zenici 5.maja, gdje sam postao državni prvak za zanimanje elektrotehničar elenergetike. Kao nagradu za sam dobio diplomu i poklon od organizatora Festivala rada. Za svoj uspjeh zahvalan sam i mom profesoru, mentoru koji me je pripremao za takmičenje, Mili Miškoviću”.

O svojim planovima za budućnost, zna se, Mirza ide dalje:

“Svoje školovanje naravno namjeravam dalje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli, pošto mi je to oduvijek bila želja i nadam se da će se ostvariti”.

Direktor MSŠ Živincie mr.Ramiz Glavić hvali odlikaša i uspješnog takmičara i državnog prvaka Mirzu Tupkušića:

“Svakako da je on jedan od naših najboljih učenika, ne samo tokom ove četiri godine, već ukupno kada su u pitanje sve generacije. Sigurno je da bi za njega bilo mjesta u najužem krugu odliklaša MSŠ Živinice”.

Podsjećamo da je u ukupnom zbiru, u okviru pet postojećih struka MSŠ Živinice, ova škola u kategoriji izložbe radova na državnom prvenstvu u Zenici osvojila 1.mjesto.