Povodom obilježavanja godišnjice pogibije hrabrih živiničkih boraca, Nesiba Malkića, Fikreta Andelića, Seada Paravlića, Nermina Forčakovića i Nevresa Šišića,  JU Mješovita srednja škola je raspisala literarni konkurs na temu „ Zadužili su nas da ih ne zaboravimo“. Konkurs je bio raspisan u periodu od 17. do 21.oktobra, a žiri koju su sačinjavale profesorice JU MSŠ Živinice, Ramić Samira, Mešić Almira i Aljić Elfa, odlučio je da prvu nagradu dodijeli Muratović Amili, učenici drugog razreda medicinske škole. Drugu nagradu je osvojio Halilbašić Benjamin, učenik prvog razreda mašinske tehničke škole,dok je treću nagradu osvojila Aljić Minela, učenica četvrtog razreda mašinske tehničke škole.

U subotu, 25.10.2014.godine, na dan pogibije,  na Nišićku visoravan su otišla 52 učenika naše škole u pratnji profesorice Jasmine Fočić, koja je bila koordinator cijeloga projekta. Ispred spomenika poginulim borcima, pred članovima njihovih porodica i ostalim prisutnim gostima, pročitani su nagrađeni radovi i proučene dvije ilahije, „Bratu“ i „ Šehidi“.

5.novembra, u prostorijama škole, učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na literarnom konkursu dodijeljene su i novčane nagrade.