Danas je na adresu naše škole došao dopis Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u kojem nas informišu o završetku i rezultatima akcije “Djeca djeci”, u okviru koje su prikupljani paketići za djecu Turske i Sirije, čiji su domovi pogođeni razornim zemljotresom. I učenici naše škole su se masovno uključili u ovu akciju, te donirali ukupno 1008 paketića!

Dopis Ministarstva obrazovanja i nauke prenosimo u cijelosti:

“Uvaženi roditelji, odgajatelji, nastavnici, draga djeco

Obrazovne institucije Tuzlanskog kantona uz koordinaciju Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i svesrdnu podršku Međunarodnog foruma solidarnosti – Emmaus Bosne i Hercegovine, sproveli su humanitarnu akciju “Djeca deci”, za djecu Turske i Sirije iz područja pogođenih razornim zemljotresom.

Preživjela djeca iz Turske i Sirije izgubili su svoje najmilije i prolaze kroz težak period protkan traumama i nadom za životom. Njihova želja za savladavanjem izazova i prepreka je neprocjenjiva.

Naša djeca i učenici pridružili su se plemenitoj akciji, porukom da nisu sami, porukom podrške i ohrbrenja da nastave nadati se.

Hvala vam, što će 32.589 poruka podrške doći do njihovih srca!

MINISTAR

dr. sci. Ahmed Omerović”

A mi se hiljadu i osam puta zahvaljujemo učenicima JU Mješovita srednja škola Živinice što su još jednom pokazali svoju spremnost i empatiju i pripremili 1008 paketića za djecu Turske i Sirije!

Svih 32.589 paketića prikupljenih u ovoj akciji u ponedjeljak, 7.3.2023. godine kreću prema Turskoj i Siriji.