Danas je Mješovita srednja škola Živinice svečanom akademijom obilježila 18.maj, Dan škole. Akademija je protekjla u obraćanju zvaničnika, prigodnim programom učenika MSŠ i dodjelom nagrada i priznanja njajboljim učenicima i profesorima za uspjehe koje su postigli na raznim takmičenjima.

Nakon pozdravnih riječi domaćinima i gostima direktor škole Ramiz Glavić kazao je nešto više o postignutim rezultatima škole:

“Ovaj rođendan je po mnogo čemu poseban, a prvenstveno po tome što ga ove godine obilježavamo kao najbolja škola u kategoriji mješovitih srednjih škola Tuzlanskog Kantona. Ove godine naša škola je postigla zapažene rezultate na raznim takmičenjima. Na festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine održanom u Gradačcu osvojili smo 6 prvih mjesta, dva treća i jedno peto mjesto, najviše od svih škola u BiH i na tom velikom uspjehu još jednom čestitam učenicima i njihovim mentorima”.

Od prošle godine u sklopu Mješovite srednje škole Živinice sa radom je počela i Frizerska škola koja se danas predstavila na modnoj reviji koja je održana u sklopu Dana škole, a frizure su pravile učenice Frizerske škole Živinice. Haljine koje su učenice nosile su djelo modne kreatorke Svjetlane Cece.

Smjene generacija su neminovne, neki novi profesori dolaze i započinju svoj radni vijek, a neki odlaze u zasluženu mirovinu. Ove godine u mirovinu su ispraćeni profesori Rasim Kehonjić i Hajrija Ćatić.

Biti najbolji je velika čast ali i obaveza. Ove godine čast da bude najbolji učenik, učenik generacije školske 2014/2015. godine zasluženo je dobio učenik Elektro tehničke škole Nermin Jašarević:

“Čast i zadovoljstvo mi je danas stojati na ovom mjestu i biti najbolji učenik u školi. Sve ovo ne bih mogao postići bez ljudi koji su mi davali nesebičnu podršku, a to su prije svega moji roditelji koji su uz mene bili uvijek i u najtežim trenucima mi davali nesebičnu podršku i vjerovali u moj uspjeh, tu je takođe i moj razrednik prof.mr. Ibro Ćasurović, bez kojega takođe ne bi bilo uspjeha. U moje ime i ime cijelog odjeljenja iskreno se zahvaljujem razrednom, a na kraju moram da spomenem i profesora Halida Alibašića koji mi je bio mentor na ovogodišnjim takmičenjima. Hvala svima koji su uz mene bili svo ovo vrijeme, nadam se da ću opravdati ovo priznanje na Elektro tehničkom fakultetu u Tuzli”.

Na kraju akademije uručene su i zahvalnice za saradnju na mnogim uspješnim projektima i to:načelniku općine Živinice Asimu Aljiću, Domu zdravlja Živinice, Auto moto klubu Živinice, Televiziji Živinice, Mios Tuzla, Internacionalni Univerzitet Sarajevo, Memi-Ali D.O.O. Živinice, Ćevabdžinica Bosna i Medžlis Islamske zajednice Živinice.

Na kraju svečane akademije prisutni su pogledali novoopremljene učionice i kabinete MSŠ.

Uz želju da nastave sa ovakvim uspjesima kako u nastavnim tako i u van nastavnim aktivnostima upućujemo iskrene čestitke učenicima i uposlenicima Mješovite srednje škole Živinice povodom 18.maja, Dana škole

aaaaaaa9311295714_1045879205440830_6782973343310577988_n