Jučer, 18.5.2023. godine, u holu naše škole, svečanom akademijom smo obilježili Dan škole.

Naše slavlje su svojim prisustvom uveličali bivši zaposlenici naše škole, profesori i učenici, v.d. gradonačelnika Živinica, gospodin Began Muhić, predstavnici Gradskog vijeća Živinice, Skupštine Tuzlanskog kantona, Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, naše kolege iz drugih škola i drugi predstavnici lokalne zajednice.

Pored zabavnog i kulturnog programa, proslavu smo iskoristili i kako bi dodijelili priznanja, pohvale i zahvalnice svima koji su u proteklih godinu dana dali svoju podršku i doprinos radu naše škole, kao i učenicima i profesorima koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima.

Poseban dio programa bilo je i proglašenje učenika generacije za školsku 2022/2023. godinu, a to je Azra Imamović, učenica IV mt2 razreda, koja je sve prisutne dirnula svojim obraćanjem. Iskrene čestitke Azra i hvala za sve što si donijela u našu školu u protekle četiri godine!

Nakon oblježavanja Dana škole, predstavnici naše škole su položili cvijeće na spomen obilježju i prisustvovali akademiji povodom Dana oslobođenja Grada Živinice.