Dragi maturanti,
u nastavku se nalazi informacija o online testiranju za stipendije Visoke škole za finansije i računarstvo, FINra.
Dragi maturanti,

Situacija sa korona virusom je dovela do promjene našeg uobičajenog načina života i rada. Nema odlazaka u školu, ograničeno je kretanje, sva komunikacija je svedena putem mobitela i društvenih mreža.
Svi željno očekujemo da sve ovo što prije prođe i da se vratimo u “normalu”. Do tada trebamo biti odgovorni prema sebi i drugim, i ostati u sigurnom okruženju.
Kako god da se bude odvijala situacija sa korona virusom, približava se završetak vašeg srednjoškolskog obrazovanja. Sve je prisutnija dilema oko izbora daljeg obrazovanje. Koju profesionalnu orijentaciju izabrati. Koji fakultet upisati.
Ako se u profesinalnoj orijentaciji vidite u finansijama i računovodstvu, onda su informacije o Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli od posebne koristi za vas.
Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla je osnovana 2016. godine. Za ove četiri godine Visoka škola FINra se etablirala kao visokoškolska ustanova, koja je unijela jedan novi kvalitet u visoko obrazovanje na našim prostorima. FINra je pokazala provodivost jednog novog koncepta nastavnog procesa, koji predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse. Do sada smo upisali četiri generacije sa više od 230 studenata. Na FINra studiraju i redovni i vanredni studenti, tj. studenti koji su zaposleni. U ovoj akademskoj godini ćemo izvesti prvu generaciju studenata, i svi oni su zaposleni.
U protekle četiri godine smo razvili i na visokom novu kvalitete nastavnog procesa realizirali studijski program “Finansije i računovodstvo”, sa dva smjera “Računovodstvo, porezi, revizija” i “Finansije, bankarstvo i osiguranje”. Naši studenti na ovim smjerovima stiču znanja i vještine koje su prepoznate na tržištu rada i od strane poslodavaca. FINra je postavila osnovni cilj da naši studenti budu vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo.
Pored postojećeg studijskog programa “Finansije i računovodstvo”, od naredne akademske godine 2020/2021., počinjemo sa realizacijom novog smjera “IT u finansijama i računovodstvu” i studijskog programa “ Računarstvo i informatika”, koji će profilirati nove kadrove sa znanjima i vještinama iz oblasti ekonomije i programiranja. Rezultati istraživanja tržišta rada koje smo proveli, detektovali su najperspektivnija zanimanja. Naime, informatički stručnjaci dominantno su deficitarni na tržištu rada Bosne i Hercegovine, dok su IT kadrovi sa znanjima iz ekonomije potpuno nedostupni na tržištu rada i za njima postoji konstantna potražnja.
Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore i asistente, i svu potrebnu literaturu i knjige besplatno za svaki od nastavnih predmeta.
Nastava se odvija u moderno opremljenim učionicama, na savremenoj IT opremi, na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje, kako bi naši studenti razvili neophodne vještine i bili prepoznati na tržištu rada.
U okviru nastavnog plana i programa svim studentima Visoke škole FINra omogućeno je provođenje prakse u privatnim i javnim kompanijama i institucijama. FINra je do sada potpisala preko 100 sporazuma sa uspješnim kompanijama sa Tuzlanskog kantona i šire regije. Po završetku studija, upravo u onim kompanijama u kojima su bili na praksi, studenti će imati mogućnosti da se zaposle.
FINconsult, kao osnivač Visoke škole FINra, daje posebnu podršku studentima kroz omogućavanje prisustva seminarima kontinuirane profesionalne edukacije i pristup elektronskom izdanju međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant, bez naknade tokom studiranja. Na taj način studenti Visoke škole FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i upoznati su sa aktuelnostima i poslovnom problematikom finansijsko-računovodstvene profesije u Bosni i Hercegovini.
Kao i svake godine do sada, Visoka škola FINra i ove godine organizuje za učenike završnih razreda testiranje za stipendije. Za narednu akademsku 2020/2021. godinu, Online testiranje za stipendije, koje će se održati 25. aprila 2020. godine, sa početkom u 10 sati putem web: finra.ba.
Stipendija će biti dodijeljena svakom učeniku završnog razreda srednje škole koji pristupi testiranju za stipendije, u iznosu od 250 do 2.500 KM, u vidu umanjenja školarine. FINra do sada stipendirala više od 50 studenata.
Više informacija o testiranju možete pronaći klikom na link: http://finra.ba/25-april-2020-online-testiranje-za-stipendije-na-finra/
Iskoristi ovu jedinstvenu priliku i postani vrhunski stručnjak za finansije i računovodstvo.
Donesite pravu odluku i upišite FINra.
Više informacija o FINra možete pronaći na web stranici www.finra.ba
ili putem mail-a: finra.studentskasluzba@gmail.com

Vaša FINra