12087381_928838887195526_1489283836_nMuhamed Dedić, sin Šeće, rođen 11. maja 1956. godine u Noćajevićima općina Kladanj. Svi ga poznajemo kao istaknutog, dugogodišnjeg profesora Javne ustanove Mješovite srednje škole Živinice. Proveo je svoj cijeli radni vijek u našoj školi nakon što je, možda davne, 1982. godine završio studij Političkih nauka u Sarajevu – odsjek Sociologija. U okviru naše škole nije djelovao samo kao profesor. Naš Muhamed Dedić obnašao je i funkciju direktora. Njegov rad je poznat i našem kantonu. On je i autor Nastavnog plana i programa za predmet sociologija za gimnazije Tuzlanskog kantona. I da, nije on samo poznat u okviru profesorske profesije. Ljubitelji stonog tenisa znaju da je on bio trener stonoteniskog kluba Živinice, a njegovi teniseri su učestvovali na Univerzijadi, Balkanijadi i Evropskom prvenstvu. Osvojio je prvo mjesto u stonom tenisu 2003. godine. Proglašavan je za najboljeg sportskog trenera općine Živinice, a klub čiji je bio trener, također je proglašavan najboljim. Naš dragi profesor, kolega i prijatelj ima zvanje savjetnika i trenutno obavlja funkciju predsjednika Sindikalne organizacije J.U. Mješovite srednje škole Živinice.
E kada smo sve ovo pročitali, došli smo do onog glavnog zbog čega je i cijeli članak posvećen našem profesoru i kolegi Muhamedu Dediću. Na dan učitelja, 5. oktobra 2015. godine na manifestaciji u Sarajevu Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine mu je uručio zahvalnicu za nesebičan doprinos u odgojno – obrazovnom radu i sindikalnim aktivnostima.
Da zaključimo, znamo da će naš profesor nastaviti i dalje da vrijedno radi i da naš kolektiv obiluje vrijednim ljudima, pa obećavamo da ćemo i dalje nastaviti da pričamo o njima.