Jučer je u našoj školi upriličena svečanost povodom uspješno finaliziranih aktivnosti vezanih za provedbu mjera energetske efikasnosti, kojoj je prisustvovao i ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić.

Riječ je o Projektu „Pametne škole 2“ koji podrazumijeva ugradnju i instalaciju novih kotlova na biomasu.


Ističući da projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona a ukupna vrijednost investicije je blizu 93 hiljade KM, ministar Hodžić je izrazio zadovoljstvo što je projekat završen uspješno i kvalitetno i da su učionice tople.

Pored energetske obnove školskih objekata projekat obuhvata i komponente vezane za edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola. Predviđena je izrada e-platforme putem koje će se realizirati edukativni sadržaji u cilju učenja o energetskoj efikasnosti u školama.

– Inovativnim umom do ICT pametnih škola” ili skraćeno „Pametne škole 2″ naziv je 3,6 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta, koji implementiraju Centar za razvoj i podršku Tuzla, Brodsko-posavska županija iz Hrvatske i Vlada Tuzlanskog kantona u okviru INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.