U petak 19. aprila  2019. godine, povodom Svjetskog dana planete Zemlje, Općina Živinice organizuje akciju čišćenja svih javnih površina i uređenja  zelenih površina. Akciju čišćenja organizuju općinske službe u saradnji sa javnim preduzećima i ustanovama, osnovnim i srednjim školama i pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine.

Okupljanje naših učenika i nastavnika-voditelja je u petak 19. aprila 2019. godine  do 8,30 ispred škole kada se kreće  do zgrade Općine Živinice, gdje će se od 8,45 – 9.00  izvršiti smotra a nakon toga polazak sa koordinatorima na mjesto čišćenja.

Za sve učesnike u akciji obezbijeđene su zaštitne rukavice, hrana i piće i plastične vreće za odlaganje smeća. Nastavnici-voditelji  su obavezni da tokom realizacije ovih aktivnosti budu zajedno sa svojim učenicima.

Odjeljenja koja će učestvovati u ovoj akciji su: 2mt2, 2e2, 3fr, 3m3 i 1m3. Nastavnici voditelji su: Selma Beširović, Irma Karić, Osman Havušić, Ibro Ćasurović, Fadil Šabačkić, Hisma Jagodić, Elmedina Trakić, Ernad Šišić, Mugdim Hadžić, Amir Brkić i Minela Nukić.