Gradsko vijeće u saradnji sa Koordinacijom boračkih organizacija Živinice je organizovalo niz aktivnosi na obilježavanju 26. godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i članova komande 210. brigade – Nevresa Šišića, Nermina Fočakovića, Seada Palavrića i Fikreta Andelića. Naša škola je uzela učešće u ovim aktivnostima.

Mješovita srednja škola i Gimnazija Živinice  su objavile literarni konkurs na temu ”Heroj Nesib Malkić” i komisija formirana od profesora bosanskog jezika ove dvije škole je odabrala literarni rad učenika Mješovite srednje škole Živinice  Ajdina Hurića kao najbolji od pristiglih radova, drugo mjesto je osvojila Belma Ramić, učenica Gimnazije Živinice, a treće mjesto je pripalo je Azri Imamović i Selmedinu Ćehajiću, učenicima Mješovite srednje škole Živinice.

Danas, 25. oktobra, učenici 3m1, 3mt3, 3št i 1m1 su zajedno sa svojim razrednicima i  upravom škole u prijepodnevnim satima posjetili mjesto Crna Rijeka na Nišićkoj visoravni, te položili cvijeće  na spomen obilježje i odali počast poginulim herojima.

Učenici 2m1 i 2mt2 su zajedno sa razrednicima, predmetnim profesorima i rukovodstvom škole prisustvovali polaganju cvijeća na spomenik Nesibu Malkiću u gradskom parku, a potom su prisustvovali akademiji koja je održana u Bosanskom kulturnom centru Živinice sa početkom u 16,00 sati.

Učenici  Belma Ramić  i Ajdin Hurić su učestvovali u programu pročitavši  svoje nagrađene  radove posvećene poginulim herojima 210. viteške oslobodilačke brigade ”Nesib Malkić”.