U povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, u JU Mješovita srednja škola Živinice, danas je održana  svečana sjednica Nastavničkog vijeća sa početkom u 08:30 sati.  Na sjednici se prisutnima obratio direktor škole Ramiz Glavić i uputio čestitke svim članovima Nastavničkog vijeća. Prisutnima se takođe obratio i predsjednik sindikalne podružnice naše škole Muhamed Dedić te sve podsjetio na historijat 5. oktobra i na veoma važnu i odgovornu ulogu prosvjetnih radnika u društvu. Takođ je ukazao i na veoma loš položaj prosvjetnih radnika uzimajući u obzir koliko je težak i odgovoran posao koji obavljaju. Nakon svečane sjednice Nastavničkog vijeća, delegacija naše škole koju su činili direktor, pomoćnici direktora, pedagog i 10 nastavnika, po jedan predstavnik iz svakog aktiva, prisustvovali su svečanoj akademiji povodom  obilježavanja Svjetskog dana učitelja, koju su  organizirali  Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Tuzlanskog kantona sa početkom u 10 sati u prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.
Na Svečanoj akademiji je upriličen prigodan program, obraćanje zvaničnika i dodjela nagrada laueratima za životno djelo u oblasti obrazovanja.
Kolektiv Javne ustanove Mješovita srednja škola Živinice upućuje iskrene čestitke svim prosvjetnim radnicima Tuzlanskog kantona.