Stručni aktiv jezika  Mješovite srednje škole Živinice je  organizovao nekoliko  aktivnosti   na obilježavanju 26. septembra – Evropskog dana jezika.

Dramska sekcija naše škole u saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom Živinice  je 25. septembra  izvela  predstavu ”Hotel California”, koja  je bila humanitarnog karaktera.  Prikupljeni novac u iznosu od 1327 KM je uplaćen za liječenje našeg sugrađanina Hasana Kozarevića.

U četvrtak, 26. septembra 2019. godine, profesori bosanskog i engleskog jezika su na svojim časovima  upoznali učenike o historijatu Evropskog dana jezika,  diskutovali o važnosti učenja jezika,  Cilj ove aktivnosti je podizanje svijesti o važnoj ulozi jezika kao sredstva komunikacije među ljudima.

U srijedu, 3. oktobra, realizovali smo posjetu Gradu Visoko. U posjeti je bio 71 učenik u pratnji 8 profesora. Posjetili smo JU MSŠ ”Hazim Šabanović”, Zavičajni muzej, Spomenik poginulim borcima i šehidima, Spomenik žrtvama genocida u Srebrenici, Kulturni centar Altindag,  Franjevačku gimnaziju i Franjevački samostan, Bosansku piramidu sunca i Tunel Ravne.

Tokom posjete smo dobili  neke nove infomacije o historijski važnim građevinama, bogatoj  historijskoj  prošlosti Grada, bosanskim kraljevima i životu u srednjevjekovnoj Bosni, a vidjeli smo i izložene eksponate koji svjedoče o  prošlosti Grada Visoko, a ujedno i države Bosne i Hercegovine.