Od septembra mjeseca ove godine naša škola ima savremeni plastenik površine 100 m2  sa potrebnom pratećom opremom i sadnim materijalom za jesenju i proljetnu sjetvu. Plastenik  je rezultat rada na projektu  “Stvaranje prihoda i radnih mjesta u poljoprivrednom sektoru”  u saradnji sa organizacijom CACH, koja ima za cilj ohrabrivanje mladih Bosne i Hercegovine da uče o poljoprivredi  i da stečena znanja primjenjuju u praksi.

Stoga je danas, 29. oktobra,  održano  predavanje za učenike 3. i 4. razreda poljoprivredne škole i nastavnike na temu ‘Pripema zemljišta’. Predavanje je održao profesor Sabrija Čadro, doktor poljoprivrednih nauka i viši asistent na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu. Predavanje je održano na parceli sa plastenicima.

Učenici su, između ostalog,  imali priliku vidjeti  kako se praktično uzima uzorak zemljišta i  određuje pH vrijednost, naučiti više o navodnjavanju  u plastenicima,  te kako se dronovi mogu koristiti  u poljoprivrednoj proizvodnji. Snimke naše škole i okoline napravljene dronom pogledajte na:

https://drive.google.com/drive/folders/1G12B5XJMtOsXAM0mSBh0urCRRMvdNffC

https://drive.google.com/drive/folders/1G12B5XJMtOsXAM0mSBh0urCRRMvdNffC