Ovog vikenda se u Sarajevskom hotelu ”Hills” održava Sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnesa – ”beautiFul”. Prvi dan Sajma je takmičarskog karaktera.

Danas, 21. septembra, je održano amatersko takmičenje pod nazivom ”Hair show” za učenike srednjih škola,  studente škola ljepote i  frizerskih salona.

Mješovita srednja škola Živinice je učestvovala na ovom takmičenju u tri kategorije: frizura za mladenke, maturalna frizura i koktel frizura i osvojila je prvo mjesto i u sve tri kategorije. U ukupnom plasmanu naša škola je zauzela prvo mjesto i osvojila poklon bon u vrijednosti 500 KM.

Ekipa naše škole je imala 6 učenica 2. i 3. razreda, tri takmičarke i tri modela. Frizuru za mladenke je radila Lačić Refija a model je bila Dahić Lejla. Maturalnu frizuru je radila Kamberović Elma a model je bila Šabanović Elma. Koktel frizuru je radila Hodžić Elma a model je bila Jurišić Andrea.

Učenice su na takmičenju  bile u pratnji profesorica Hurić Samire i Jagodić Hisme. Učenicama i profesoricama čestitamo na sjajnom uspjehu i odličnom predstavljanju naše škole.