Dana 09.06.2018.godine u prostorijama IUS Sarajevo održano je polufinale takmičenja „Dabar informatičar izazov 2017“. U polufinalu je iz naše škole učestvovalo 10 učenika od ukupno 57 u kategoriji srednjih škola. Učenici koji su na polufinalnom takmičenju osvojili jedno od prva tri mjesta po razredima su se plasirali u finale koje će se održati krajem juna.

U kategoriji prvih razreda treće mjesto dijele naše učenice Trumić Elmina i Tihić Dženita, u kategoriji drugih razreda treće mjesto dijele naši učenic Avdibašić Aid i Salihović Senaid, a drugo mjesto u istoj kategoriji je osvojio naš učenik Ramić Muamer.Time se naših 5 učenika plasiralo u finale. Mentor učenicima je profesor Osman Jahić. Osim samog takmičenja učenici su imali priliku da se druže i razmijene iskustva sa svojim vršnjacima i cijele BiH, a nakon proglašenja rezultata i zatvaranja na zasluženi boravak na Baščaršiji.

Inače, „Dabar informatičar“ je takmičenje koje ima za cilj popularizaciju informatike i programiranja. Ove godine na nivou BiH je takmičenje započelo preko 8000 učenika osnovnih i srednjih škola. Polufinalu su predhodila četiri kruga takmičenja i to od novembra pa do aprila ove godine.

Nadamo se dobrim rezultatima i u finalu.