U organizaciji TDK Šahinpašić u Sarajevu se od 13.-24. decembra 2019. godine se u Centru Skenderija održava 14. zimski salon knjige. Izdavači i knjižari iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine su izložili svoje knjige na 45 štandova

Učenici i nastavnici Mješovite srednje škole Živinice su u petak, 20.decembra 2019.godine, posjetili Zimski salon knjige, gdje su se mogli informisati o  starim i novim izdanjima knjiga koje su bile u ponudi, te po veoma povoljnim cijenama kupiti one koje su ih zanimale.

Nakon posjete Zimskom salonu knjige učenici i nastavnici posjetili su  i Muzej ratnog djetinjstva na Baščaršiji, koji je otvoren je u januaru 2017. godine. U njemu je predstavljena kolekcija ličnih predmeta, priča, audio i video svjedočenja, fotografija, pisama, crteža i drugih dokumenata koji dokumentuju  jedinstveno iskustvo odrastanja u ratu (https://djetinjstvouratu.com/muzej/).

U pratnji učenika su bili nastavnici: Samira Ramić, Adnana Aščić, Anel Kovačević, Fahreta Podgorčević, Suada Butković i Tatjana Tokić.