Dana 07.12.2012. godine, našu školu je posjetio Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković sa saradnicima, Saidom Čerkezovićem, te predstavnikom službe informisanja Grada Almom Suljkanović.

Posjeta je upriličena povodom ranije dogovorenog projekta o izradi kućica za ptice, čiju realizaciju su preuzeli  nastavnici  drvoprerađivačke struke, stolari i tapetari svih razreda. Za protuvrijednost dogovorene  količine kućica kupljene su neophodne ručne mašine i izvjesna količina rezane građe i materijala od kojih će se izrađivati kućice.

Posjeti su prisustvovali svi nastavnici praktične nastave drvoprerađivačke struke, direktor Osman Havušić i pomoćnici direktora naše škole Edis Čičkušuić i Mahir Rakovac, te učenici 1d2 i 2d1 razreda.

Nastavnici praktične nastave su na licu mjesta prezentirali više od  pola dogovorene količine kućica i hranilica za ptice. Od strane posjetilaca iskazano je veliko zadovoljstvo realizacije količine i kvaliteta kućica.

Prilikom posjete gradonačelnika došlo je do ideje o nabavci jednog stroja i to uskotračne stolarske pile našoj školi  za potrebe izvođenja praktične nastave u  drvoprerađivačkoj struci.

Osim gore navedenog razmijenila su se mišljenja o izradi predmeta od drveta koji bi prezentirali Grad Živinice (gater, stećak, logo Grada Živinice).