Dana 4.3.2020. godine, učenici iz 7 odjeljenja četvrtih razreda JU Mješovita srednja škola Živinice, su u pratnji četiri profesora i pedagoga škole, posjetili Sajam visokog obrazovanja u Tuzli, a koji je organizovalo Ministarstvo obrazovanja i nauke TK.

 

Sajam je posjetilo ukupno 117 učenika iz sljedećih odjeljenja: 4 el1, 4 el2, 4 m1, 4 mt1, 4 mt2, 4 ft i 4 p1.

Učenici su organizovanim prevozom krenuli u 8.15 sati, u pratnji razrednih starješina Salihović Eldina, Ikanović Fate, Bandović Suljić Edine i Hadžikić Fatime. Autobusi su stigli ispred Hotela „Tuzla“, gdje se Sajam održava u 8.45 sati, te su učenici po otvaranju Sajma u 9.00 sati mogli obići postavljene štandove.

 

Na Sajmu su postavljeni štandovi javnih i privatnih univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske, a učenici su imali sat vremena da posjete sve štandove koji ih zanimaju i informišu se o studijskim programima koje isti nude, kao i o procedurama i uslovima upisa na fakultete.

Po isteku predviđenih sat vremena posjete, učenici su u 10.00 sati autobusima krenuli nazad u Živinice i ispred škole stigli oko 10.30 sati.