Dana 20.03.2023. god. učenici naše škole posjetili su Internacionalni univerzitet Burch  u Sarajevu.

U ovoj stručnoj posjeti učestvovali su učenici trećeg i četvrtog razreda medicinske škole koji pohađaju izbornu nastavu iz fizike, kao i učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz matematike. U pratnji učenika bili su profesori Stručnog aktiva matematike i fizike.

Po dolasku na Univerzitet dočekao nas je Haris Tandir, marketing menadžer Univerziteta, kao i još nekoliko predstavnika našeg domaćina. Nakon toga izvršena je prezentacija fakulteta u sklopu Univerziteta, kao i mogućnosti studiranja na ovom Univerzitetu. Također, naši učenici su upoznati sa načinom i mogućnostima dobijanja stipendije za studiranje na Burch univerzitetu. Nakon završene prezentacije predstavnici Univerziteta su podijelili naše učenike u dvije grupe i izvršili prezentaciju i obilazak kompletnog Univerziteta: kabineta, laboratorija, učionica i drugih prostorija u kojima se odvija nastava.

Nakon obilaska, učenici su se osvježili u kafeteriji Univerziteta i razgovarali sa studentina sa određenih fakulteta koji već studiraju na Burchu.