Pripreme za provedbu PISA 2018 studije u toku!

PISA u BiH je u nadležnosti Agencije APOSO (Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje), saglasnost su dale sve nadležne obrazovne institucije. APOSO je formirala državni tim koji će realizovati PISA testiranje. APOSO je ispred svake škole koja učestvuje u PISA testiranju imenovala saradnike koji su dio našeg državnog tima za PISA testiranje. Saradnik iz naše škole koji je dio državnog tima za PISA testiranje u BiH je mr. Midhat Umihanić, dipl.ing.el.

Nakon uspješno provedenog probnog istraživanja tokom 2017. godine, a kao dio pripreme za glavno PISA 2018 testiranje, Agencija je u ovoj godini održala niz treninga za imenovane školske PISA 2018 saradnike. Treninzi su održani u Travniku, Mostaru, Sarajevu, Zenici, Bihaću, Banja Luci, Foči i Bijeljini, Tuzli i Doboju (23.3.2018.)

Naša škola je učestvovala u probnom PISA testiranju 2017 godine i uspješno je realizovala sve aktivnosti koje su bile vezane za  realizaciju ovog projekta, a učestvuje i u PISA 2018 glavnom testiranju. U toku su aktivnosti koje se provode vezano za organizaciju PISA 2018. Testirat će se 46 učenika prvih razreda koji su 2002 godište i koji su izabrani metodom slučajnog uzorka.

Detaljnije o tome šta je to PISA testiranje možete pogledati u video ispod: