Nastavnici naše škole, između ostalog, zimski  raspust koriste za edukaciju  i stručno usavršavanje. Profesorice Alisa Husanović i Edisa Dugalić su dana 15. januara 2019. godine  obradile i prezentirale  dvije teme: Projektna nastava i Nastavnik kao faktor uspješnog rada škole.

Projektna nastava je oblik nastave u kojoj  su učenici glavni nosioci aktivnosti a učitelj je koordinator. Provodjenje projektne nastave, odnosno realizacija projekta, može biti dio nastave bilo kojeg predmeta. Projekat je problem iz života za koji djeca pokažu želju za rješavanjem. Najvažniji dio svakog projekta je dobar plan, a procjena, ocjena, i evaluacija projekta se vrši na osnovu dokaza odnosno realizovanih ciljeva projekta. U našoj školi se provodi nastavak projekta o podizanju svjesnosti o štetnosti nargile.

Vrijeme u kojem živimo postavlja velike i izazovne zahtjeve nastavnicima. Uspješan nastavnik, prije svega,  nikada ne prestaje da uči, ima odlično znanje iz svog predmeta, dobro poznaje nastavni plan i program, prezentira gradivo na jasan, razumljiv, interesantan način,  motivira učenika, budi njegovu radoznalost, kreativnost, kritičko mišljenje  i želju za  samostalnim učenjem.