Povodom pogibije pilota Armije BiH na području Žepe 7. maju 1995. godine, danas je na spomen obilježjima u Gornjoj Višći i MZ Podgajevi održana komemoracija u čast tragično stradalih Džemala Malkića, Envera Čokića i Izeta Džambića. Kraj spomen obilježja položeno je cvijeće, proučna fatiha i odata dužna počast palim pilotima.

Tri bisera ratnog vazduhoplovstva, major Džemal Malkić, natporučnik Enver Čokić i natporučnik Izet Džambić, u noći šestog na sedmi maj 1995. godine kreću na svoj posljednji put. Učesnici današnje komemoracije, načelnik Živinica mr.Hasan Muratović, ratni komandant TO Živinice pilot Mevludin Bešić i Ejub Čokić-otac poginulog pilota Envera, te povjerenik MZ Centar Živinice Zijad Hadžikić i predsjednik MZ Podgajevi Ćazim Tulumović, podsjetili su da letovi za opkoljenu enklavu Žepa su bili izuzetno rizični, što nije pokolebalo mlade pilote da izvrše svoju humanu misiju i pomognu opkoljenoj enklavi Žepe.

Stradali piloti su dobro znali šta ih čeka u Žepi i šta njihov dolazak znači za hiljadu gladnih Žepljaka i Srebreničana. Zato i kreću bez trunke razmišljanja. Sa njima, osim tereta koji prevoze, kreće i 21 putnik koji se vraća u Žepu. Bili su to uglavnom civili, a među njima i četiri ljekara koji su krenuli na svoj humani put u pomoć bolesnima. Nažalost, agresorske horde ne znaju za humanost, trojica od četvorice ljekara ginu na ovom putu u ovoj tragediji.

Helikopter se srušio. Nijedan od članova posade nije preživio udes. U brdima Žepe ostali su tada, Džemal Malkić vođa vazduhoplova, Enver Čokić drugi pilot i kapetan Izet Džambić letač mehaničar, svi dobitnici ratnog priznanja značke Zlatni ljiljan. Njihova imena ostaće ispisana zlatnim slovima u istoriji ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

Još jednom danas smo se podsjetili na velika djela hrabrih pilota Envera, Džemala i Izeta, a prigodan program izveli su učenici osnovnih i srednjih škola naše općine, kojima se zahvalio Ejub Čokić i poželio da se ovakvim prilikama pridruže i učenici osnovnih škola Đurđevika i Gračanice./N.K./