casopisNaš profesor mr. Midhat Umihanić, diplomirani inženjer elektrotehnike je autor i koautor više stručnih i naučnih radova koji su objavljeni u domaćim i inostranim časopisima. U najnovijem broju časopisa “Bosnskohercegovačka elektrotehnika” objavljen je stručni rad magistra Umihanića pod nazivom “Temperaturni monitoring energetskih transformatora”.

BOSANSKOHERCEGOVAČKA ELEKTROTEHNIKA je časopis  koji je pokrenula najveća bosanskohercegovačka strukovna organizacija, tj  Bosanskohercegovački komitet CIGRE.

Uredništvo časopisa sačinjavaju eksperti iz oblasti obuhvaćenih časopisom.

Časopis Bosanskohercegovačka elektrotehnika je indeksiran u bazi IET Inspec Direct.
Časopis Bosanskohercegovačka elektrotehnika je prihvaćen za indeksiranje u EBSCO bazi. U 2014. godini Časopis je uvršten u EBSCO bazu “Applied Sciences International”.

Bosanskohercegovačka elektrotehnika jest namjera preispitivanja zadaća, potreba i ciljeva bosanskohercegovačke inženjerske zajednice. Kao časopis, to je dograđivanje inženjerske zajednice, radi znanstvenog i stručnog shvaćanja sadašnjih prilika, predviđanja bolje budućnosti i djelovanja u skladu s najboljim ljudskim očekivanjima.”logo-cigre