Javna ustanova Mješovita srednja škola Živinice je obilježila 18. maj – Dan škole. Svečana akademija je održana  danas 20. maja u holu škole,  a  počela je u 11 sati intoniranjem himne. U toku svečane akademije prisutnim učenicima,  gostima i uposlenicima,   obratio se direktor škole, Ramiz Glavić, zatim predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić i naposljetku pomoćnik gradonačelnika, Said Čerkezović.

U zabavnom dijelu programa se predstavio mladi pjesnik, učenik 1m1, Ajdin Hurić, sa dvije autorske pjesme. Osim njega imali smo priliku uživati u izvedbama muzičke sekcije pod upravom profesora Anela Kovačevića, te u odlomcima iz predstave Hotel California koju su pripremili učenici dramske sekcije naše škole.

Svečana akademija je prilika da se sumiraju rezultati u jednoj školskoj godini i pohvale oni koji su bili najvrijedniji, te da se  zahvali svim pojedincima, firmama i lokalnoj zajednici koji su na bilo koji način pomogli radu  škole. Odlukom Nastavničkog vijeća,  pohvaljeni su i nagrađeni prigodnim nagradama najbolji, najaktivnij i najuspješniji učenici  za rad u sekcijama, dodatnoj nastavi i na takmičenjima, kao i njihovi mentori.

spisak-zapaženi rezultati takmičenja-učenici-nastavnici spisak-pohvala-učenje-vladanje-vannastavne-msš spisak-najbolji ucenici po strukama spisak-učenici-sekcije i dodatna-pohvala

Nastavničko vijeće je proglasilo i najbolje učenike po strukama, te su im  uručene i prigodne nagrade. Najbolji učenik mašinske tehničke škole je Harun Duranović, 4m1, mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje.  Najbolji učenik mašinske stručne škole je Anes Kalajevac, 3m3, zavarivač.

Najbolji učenik elektrotehničke škole je Alim Dervišević, 4el1, tehničar elektroenergetike.  Najbolji učenik elektrotehničke stručne škole je Nermin Salihović, 3el3, električar.

Najbolji učenik drvoprerađivačke tehničke škole je Ibrahim Kozarević, 4d1, tehničar za obradu drveta, programer na CNC mašinama. Najbolji učenik drvoprerađivačke stručne škole je Amel Pepić, 3d2, tapetar.

Najbolja učenica poljoprivredne tehničke škole je Samra Hamzić, 4p1, poljoprivredni tehničar. Najbolji učenik poljoprivredne stručne škole je Aldin Begić, 3p3, cvjećar-vrtlar.

Najbolja učenica medicinske tehničke škole je Murisa Ahmedović, 4mt2, medicinska sestra tehničar. Najbolja učenica frizerske škole je Ermina Džizić, 3fr1, frizer.

Za postignute rezultate u učenju i vladanju Nastavničko vijeće je pohvalilo  i učenicu Eminu Nukić, 4mt2, medicinska sestra tehničar.

Na samom kraju svečane akademije proglašena je i učenica generacije. To je Amina Nuhić, učenica 4mt2 odjeljenja, koja se, nakon što je primila nagrade i diplomu, zahvalila svima koji su na bilo koji način učestvovali u njenom uspjehu i čestitala Dan škole svim učenicima i uposlenicima.

Predsjednik Sindikalne organizacije naše škole, Muhamed Dedić, i predsjednik Aktiva tjelesnog odgoja, Admir Lolić,  su uručili prigodne poklone profesoru Zlatanu Kamberoviću povodom odlaska u zasluženu penziju.

Nakon svečane priredbe učenici 15 završnih razreda su krenuli do Parka Nesib Malkić, gdje su odali počast i  položili  cvijeće,  te prisustvovali času historije.