U Tuzli je, od 14. do 16. 1. 2020. godine, u organizaciji Međunarodnog udruženja „Interaktivne otvorene škole“ Tuzla (MIOS) održana I sedmica otvorenih škola u zajednici, na kojoj je učešće uzelo preko 40 osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Da je naša škola prepoznata kao jedna od najuspješnijih na ovim prostorima potvrđuje i činjenica da smo na ovoj, za obrazovanje izuzetno vrijednoj manifestaciji, imali priliku, sa značajnim auditorijem, podijeliti pozitivne prakse ostvarene u našoj školi u periodu od 2017. do 2020. godine.

14. januara na Okruglom stolu „Svako dijete može uspjeti“, prof. Samira Ramić podijelila je iskustva stvaranja jednakih prilika za svu djecu, posebno za djecu sa teškoćama u učenju i razvoju, kao i pozitivna iskustva objavljivanja i promocije zbirke pjesama „Pjesmo moja“ učenice Ernade Hodžić.

15.- 16.januara  na X međunarodnoj konferenciji – otvorena škola u zajednici „Kvalitetan sistemski pristup za razvoj ključnih kompetencija svakog djeteta“ u dijelu Prezentacija uspješne prakse iz škola „Slavimo svoje uspjehe“ učenici naše škole Amina Smajić, Belmin Islamović i Amel Čičkušić i profesorica Ivana Mijatović, su prezentirali uspjehe u realizaciji aktivnosti vezanih za prevenciju upotrebe nargile među mladima, kojima se učenici naše škole bave već treću školsku godinu. Također, pomoćnik direktora Hazim Aljić i profesor Ilija Maričević prezentirali su pozitivnu praksu stvaranja boljih mogućnosti za učešće i uspjeh učenika u nepovoljnoj socijalno-ekonomskoj situaciji.

Na samom otvaranju drugog dana Konferencije, školski bend koji čine učenici Ajla Babić, Ernad Dedić, Semir Bajrić i prof. Anel Kovačević su nastupili izvodeći dvije muzičke numere.

S pravom možemo biti ponosni na našu školu i sve uspjehe naših učenika i profesora, što nam potvrđuje i ogromni aplauz koji su dobili svi naši učenici od preko 250 učesnika Konferencije.

Zahvaljujemo se MIOS-u na pruženim prilikama i podršci koja je ojačala kompetencije naših učenika i profesora i unaprijedila kvalitet rada naše škole, te se nadamo dugotrajnoj saradnji u budućnosti.