TKD “Šahinpašić” doo Sarajevo organizator je 14. Zimskog salona knjiga, koji se održava  od 13. do 24. decembra  u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Centru Skenderija.  Ove godine svoju produkciju prezentiraju izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i knjižari na 45 štandova. Na sajmu sudjeluju Institut za historiju, Institut za jezik, i Orijentalni institut kao i Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica, te Zemaljski muzej i drugi.

Naša škola je organizovala posjetu 14. Zimskom salonu knjige dana 17. decembra 2018. godine. 60  učenika u pratnji 4 profesorice bosanskog i engleskog jezika su imali priliku da pogledaju knjige koju su im izlagači ponudili i da kupe one  koje su im bile interesantne. U ponudi su bile  knjige na bosanskom, turskom, njemačkom i engleskom jeziku po veoma povoljnim, sajamskim, cijenama od 3-15 KM.

Poslije boravka na sajmu, učenici i profesorice su obišli sarajevske znamenitosti: Katedralu, Begovu džamiju, Gazi-Husrev-begovu biblioteku i Vijećnicu.